Magnorvinduet, fremtidens vindu

Vi har kommet til posten om å sette inn vinduene i bygget. Et element som vi har brukt mye tid og ressurser på å finne den rette leverandør. Valget ble Magnor. Begrunnelsen er at de innehar den produkttekniske løsningen som er rettet for kvalitet, varighet, lite vedlikehold og lave u-verdier.


Leveransen kom til avtalt tid, helt komplett. uten feil eller mangler.

Til innsetting av vinduene, har vi brukt rn kombinasjon av på den ene siden tradisjonell vindusinnsetting med teip, fug, tettelist, skum og teip, og på den andre siden svellebånd med en trestegs tetting.

To forskjellige systemer, som utgjøre det samme, tett sjikt mot utvendig isolering og tett løsning for vind og regn.

Svellebåndene har sin egenskap i at alle tre stegene utføres i en operasjon, raskt effektiv og kostnadseffektivt. Leveransen til produktet Illbruck TP652  trio +, var Illbruck som kommer med et bredt sortiment av samme produktet i størrelser og utforminger. Fordelen med dette er at det blir små forskjeller i isolering, regn- eller luftlekkasje hvis det utføres riktig. Trestegsløsninger ytterst på båndet er vann og regntett opptil 600kPA, midt isolering med en lamda på 0,048, og dokumenterer en grad av U-verdi bedre enn 0,8. Innerst er det en diffusjonsåpen sone som er å regne som damptettingen og godkjent som dette.

Tradisjonell tetting med fug, bånd og skum er en sikker og relativt enkel prosess for å oppnå er god tettegrad og isolering. Problemet er nettopp utførelse, for at det skal være optimalt må det utføres med stor presisjon og med kunnskap om produktene som man benytter. Det er ikke enkelt å utføre feks skum på en optimal måte. Mange benytter skum ukritisk og skjærer overflødig skum. Dermed er porene i skummet åpent og vi ikke fungere optimalt.  Produktene som vi har benyttet her var leveranse fra Casco Byggfug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.